Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за 146 втора ръка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за 146 втора ръка

Здравейте, фенове и маняци на Alfa! До скоро имах Astra 1.4 но нещо не ми допада. Много е слабичка. 146 много ми допада, а пък и аз си падам малко спортен шофьор Четох доста статии в които казват че Alfa-ta не е добра, но аз не съм на това мнение. Сега съм решил да си взема 145 или 146! Искам да попитам
    1.На какво трябва да обърна внимание при покупката на този автомобил втора ръка?
    2.Да ме посъветвате за годината на производство и двигателя на Alfa-ta (но да не е мн. мощен че ще се пребия)
    3.Има ли ораничител на оборотите? (Защото Astra-ta не мога да я карам над 6500 - започва да ми прекъсва)

П.С. - Форума е много як и се надявам и аз да мога да се включа в него с мое мнение скоро време!

Re: Съвет за 146 втора ръка

Първоначално публикувано от kins
    Здравейте, фенове и маняци на Alfa! До скоро имах Astra 1.4 но нещо не ми допада. Много е слабичка. 146 много ми допада, а пък и аз си падам малко спортен шофьор Четох доста статии в които казват че Alfa-ta не е добра, но аз не съм на това мнение. Сега съм решил да си взема 145 или 146! Искам да попитам
    1.На какво трябва да обърна внимание при покупката на този автомобил втора ръка?
    2.Да ме посъветвате за годината на производство и двигателя на Alfa-ta (но да не е мн. мощен че ще се пребия)
    3.Има ли ораничител на оборотите? (Защото Astra-ta не мога да я карам над 6500 - започва да ми прекъсва)

П.С. - Форума е много як и се надявам и аз да мога да се включа в него с мое мнение скоро време!
    Здравей, и добре дошъл
    Първото което трябва да си решиш, е какъв бюджет ще отделиш за покупката, защото цените могат доста да варират!
    иначе аз силно бих ти препоръчал 145/6 след 99та - последния фейслифт, и редовите бензинови двигатели. Тези коли са силно подценени като начална инвестиция, а в същото време всички открити през годините на производство на модела от 94та насам проблеми и проблемчета са коригирани или поне е направен опит в тази посока
    за кубатурата, заложи поне на 1.6 16в 120к.с., въпреки че доста скоро той ще ти се стори слаб. Pазбира се 1.8 16в (144к.с.) и 2.0 16в (155к.с.) са истинската мания (стойностите на мощностите са от моделите след 99та, до тогава са 140 и 150 к.с. съответно). Парадокса е че разхода им на гориво е на практика еднакъв, а вървежа - не. При 2.0 имаш малко по-високи разходи за осблужване - 3ти ремък за балансиращи валове, и ролки по него.

Ограничителя ня оборотите е на 7200рпм така че имаш място...
    а ако не те устройва, винаги може да и направищ "ремап" и да и махнеш този ограничител, с цел да си скапеш мотора съвсем добре
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Брей че си бърз valjo, няма да пускам моя отговор - твоят е по изчерпателен, но нека човека да знае че 1.4TS си е 103 коня, а когато си карал Astra 1.4, /която не знам точно колко е но няма да са повече 80 кончета/ и 1.4TS няма да ти се стори слабичък, но е вярно че гори колкото и по големите си събратя 1.6TS и 1.8TS
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

На 1.4TS колко долу-горе му е макс. скорост. 190 ще може ли да направи?
        На какво да обърна внимание като купувам колата? Какво ще кажете за двигателите които не са BOXER? Гледах една 1.6I '97 на 120 000км(не знам обаче дали са реални)с ел. пакет, климатиик и т.н за 5000.

Comment

Ако не се лъжа максималната скорост на 1.4 TS /Twin spark/ e 187 км.ч., мощността е 103 конски сили или 76 киловата, ускорението от 0 до 100 е 11.2 сек.
          Двигателите Twin spark са редови, четирицилиндрови, с два разпределителни вала, 16 клапана и по 2 свещи на цилиндър, аз лично ги смятам за доста добри /макар никога да не могат да изкарат онзи приятен звук който има boxer-а/ , но при почти равна кубатура с boxer-а, TS-а вади повече мощност.
          За километрите - отиваш във Вантотрейд и там ще ти я проверят /не ми се вярва да е на 120 хиляди де - много са малко колите под 200 хиляди реални/
          Ако си гледал 1.6 TS, трqбва да е към 120 коня някъде, за максималната и скорост - не знам /питай Valjo/...
          Успех!
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

аз за Боксери не смея дума да кажа
            технически , боксер двигателя е надлъжно разположен, опозитен, с по два клапана на цилиндър за 1.3 и 1.6, и по 4 - за 1.7 16в
            характерен за него е късия колянов вал, благодарение на което набира много бързо обороти, и има невероятен звук
            води се по-стара концепция, правен е и с не-БОШ инжекциони

за редовите, туинспаркове... какво да гледаш
            ами нормални неша за всяка кола , луфтове, различни цветотве боя, окачване ...

характерно за туинспарка е ако издава щракащ звук при работа на празен ход , на което много незапознати викат - клапани, повдигачи ненам кво - е това може да е и от прецакан вариатор на смукателния вал, което се отстранява заедно със смяната на ангренажния ремък срещу допълнително 10лв..
            другото , виж свещите дали са ок, защото смяната им е доста скъпо начинание - 8 броя на ориентировъчна цена над 400лв за комплект

виж съединителя, скоростите дали влизат "мазно"
            иди на диагностика, във Вантотрейд, да те закачат на компютъра, да видят ламбда сонда, товаонова ....

това се сещам за сега....

Comment

макс скорост на 1.6 16в туинспарк 120к.с. е 195км./ч по книжка

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                различни цветотве боя
                пък ако е червена и цвета е еднакъв навсякъде е съмнително
                '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

... аз силно бих ти препоръчал 145/6 след 99та - последния фейслифт, и ...
                  Taка е ама аз от около година следя мобиле-то и такава все още се съм срещнал. Oсвен това, поправете ме ако греша, но цените на последния фейслифт са доста близки (особено на 1.8 и 2.0 двигатели) до тези, на ранните 156, което е повод за размисъл
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                    ... аз силно бих ти препоръчал 145/6 след 99та - последния фейслифт, и ...
                    Taка е ама аз от около година следя мобиле-то и такава все още се съм срещнал. Oсвен това, поправете ме ако греша, но цените на последния фейслифт са доста близки (особено на 1.8 и 2.0 двигатели) до тези, на ранните 156, което е повод за размисъл
                    ами мойта е 5ти 99та и я зех за 7600
                    ако намериш 156ца на тия пари .....

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                      при почти равна кубатура с boxer-а, TS-а вади повече мощност.
                      тук може доста да се поспори
                      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                        при почти равна кубатура с boxer-а, TS-а вади повече мощност.
                        тук може доста да се поспори
                        Бе по книга е така, предишната ми 33-ка с 1.3 i.e.boxer ДВГ беше 90 коня а сегашната е 1.4 TS и се води 103 конски сили, но като че ли 33 беше по-яка и по-бързо набираше, това съм го отдавал на по-ниското тегло на 33-ката /мисля към 970-980 кг./ а тази е почти тон и триста
                        Mitsubishi Outlander
                        Mitsubishi Space Star
                        Daihatsu Terios

Comment

Ей сега си погледнах митническите декларации, данните са следните:

1.Alfa Romeo 33 /произведена 1993г./
                          - двигател boxer 1351 кубически сантиметра
                          - 65 киловата по DIN

2. Alfa Romeo 146 /произведена 1997г./
                          - двигател Twin spark 1370 кубически сантиметра
                          - 76 киловата по DIN
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

Бе по книга е така, предишната ми 33-ка с 1.3 i.e.boxer ДВГ беше 90 коня а сегашната е 1.4 TS и се води 103 конски сили, но като че ли 33 беше по-яка и по-бързо набираше, това съм го отдавал на по-ниското тегло на 33-ката /мисля към 970-980 кг./ а тази е почти тон и триста
                            сегашната ти алфа е с 1,4 мотор 103к.с., но е 16V , а боксера ти e бил 8V....моята 33-ка е 1,5 8V-88г. и е 105к.с., което е повече от 103к.с. като при това двг-то и е по старо като поколение и въпреки това не отстъпва на по-новия като технология TS 16V, a 1,7 16V боксера......
                            а я си представи боксер 2,0-2,5-3,2л какво би представлявал(сравнение Порше, Субаро......)боксера си е яко спортен мотор от където и да го погледнеш....не напразно, коментаторите на F1 често споменават и боксера V10 участвал във F1 и го оприличават като един от най-великите двигатели във F1
                            ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                            ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Не ме разбирай погрешно, аз също съм фен на boxer моторите, но човека питаше за разликата между 146 1.3 boxer и 146 1.4 TS.
                              Извиняявам се за !
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Working...
                              X